26 studenoga 2010

Skandinavska pannacotta


Brzi i fini desert sa ukusom sjevera :)

Potrebno je:
- 2 dl gotove sutlije (rize na miljeku )
-4 supene kasike zeliranog secera
-3 dl slatkog vrhnja za kuhanje
- 4-5 kasika dzema od brusnica
-1 mala kasicica cimeta
- malo brusnica za posipanje

-U staklene case u kojima ces servirati stavi dzem od brusnica, pospi cimetom i stavi u zamrzivac da se malo stegne
- zakuhaj vrhnje u jednoj maloj zdjelici, dodaj secer i brzo mijesaj, pusti neka kuha samo 1 minut
-makni s vatre i dodaj sutliju i lijepo sjedini mjesajuci
- izvadi case i zamrzivaca na to pospi kuhanu kremu
-ostavi da se hladi i stegne
- ohladjenu kremu ukrasi i pospi brusnicama
Mozes servirati sa paprenjacima, Skandinavski ugodjaj je potpun :)
Sretan i ugodan prvi advent !

2 komentara:

J e l e n a kaže...

Jako lepo. Ja ovako pravim puding od tapioke sa ovim prelivom i isto ga u staklenim čašama serviram. Pozdrav sa juga!

Just Cake Girl kaže...

Odlično izgleda!!