07 kolovoza 2008

Bajke u javi i u snu


Bajke...princeze...stari dvorci...tajne...

Sta nam pricaju stari dvorci ?
Sve tajne i misterije koje se skrivaju unutar tih starih, debelih zidova? Saputanja uz svijece.... Sjene u kutovima ...

Obozavam stare dvorce ! Jos od malih nogu sam volila price i bajke o princezama i princevima, o dvorcima u kojima su zivjeli. Sve je tako fantasticno i tajnovito zvucalo! Mama je stvarala jos vecu misteriju pricajuci price svojim prigusenim glasom: bila jednom jedna princeza...

Sjecam se slika u slikovnicama, ne trepcuci gledala sam slike dvorova i u svojoj bujnoj djecijoj masti docaravala zivot unutar tih zidina. Princeze koje se setaju u svojim prekrasnim haljinama, skrivajuci se iza uglova i tajno cekajuci svoga princa. Slike bajki su zivjele u mojoj fantaziji.
Pa ca i kad sam odrasla, cudno zar ne ? Nisam zivjela u snovima ni u fantaziji, ali ljubav prema dvorcima je ostala. I skrivena ceznja: biti princeza za makar jedan dan !

Godine su prolazile ... i onda iznenada - pruzila mi se prilika da ostvarim svoj davni djeciji san ! Moje vjencanje ! Imala sam priliku da planiram vjencanje gdje i kako zelim. A sta sam drugo mogla pozeliti nego bajkovito vjencanje u jednom starom dvorcu ?
Pruzila mi se prilika da budem princeza za jedan dan ! I bas tako sam se i osjecala :)
Nezaboravan osjecaj koji ce me pratiti dok zivim.
Bajke zive, ne samo u snovima.
















Vjencanje nam je bilo u starom dvorcu u Örebro.

3 komentara:

Maja kaže...

Draga moja Rijeka,ovo je nešto prekrasno :) A ti draga moja, imala si vjenčanje kao iz bajke, nešto što ja mogu samo gledati na filmu... Kram

Maja kaže...

:) :)

Unknown kaže...

jooooooj, sva sam se raznježila! a vas dvoje ste mi tako divan par - izgledate mi kao da ste sad izašli iz moje najdraže knjige iz djetinjstva - "najljepše bajke svijeta", ma baš kao sretan završetak Trnoružice ili Pepeljuge!