21 svibnja 2011

Kokosovi oblacici :)


Kokosovi oblacici :)


Sastojci

  • 50 g margarina
  • 80 g secera
  • 1 mala kasicica vanilin secera
  • 50 ml ulja
  • 100 g brasna
  • 120 g kokosa
  • 1/2 kasicice amonijakove soli

Umuti margarin, secer i vanilin secer pjenasto

Dodavaj pomalo ulje uz stalno mijesanje

Sastavi brasno sa kokosom i amonijakovom soli i to dodaj u smjesu i dobro umijesaj

Od smjese pravi male kuglice ( velicine oraha) i poredaj na papirom oblozenu tepsiju

Poredaj ih malo razmaknute jer za vrijeme pecenja se "razliju" i budu veci

Peci u zagrijanoj pecnici na 150 `C oko 15 minuta

Pecene ostavi da se ohlade u tepsiji

Posluživanje

Keksici su prhki i ukusni, amonijakova sol im daje taj prhki karakter. U nedostatku te soli moze da se stavi bikabornat ali onda budu kompaktniji









2 komentara:

sponty kaže...

Izvini..amonijakova so??Sta ti je to??Ja amonijak vezem skroz uz druge teme...A nisam bas ni domacica od jucer..Sta li to tvoji Svedi muckaju sa amonijakom .Hvala na odgovoru :)

rijeka kaže...

Draga Sponty nije to nikakvo cudo, ima toga i kod tebe sigurno samo se drugacije zove. Mislim da je hirschhornsalz i koristi se u malim kolicinama u kolacima.Probaj, nije nista opasno obecavam :)