07 svibnja 2011

Pannacotta u pozdrav proljecu :)

Jedan fini desert u lijepim veselim bojama - ne moze biti bolji pozdrav proljecu !
Tako dugo smo cekali ovo toplo i suncano vrijeme, budjenje prirode je fantasticno ! Odjednom je sve u veselim tonu, zivahno i veselo. Mirisi , boje , zvuci - sve je veselo i ja se rado pridruzujem ovom uzivanju !
Pridruzite se i vi , neka vas pokrene ovaj proljetni zanos :)

  • 3 dl slatkog vrhnja
  • 2 supene kasike secera
  • 2 cajne kasicice vanilin secera
  • 2 lista zelatina
  • 200 g zamrznutih malina
  • 2 kasike meda ili secera

Pocni sa listovima zelatine: stavi ih u vodu neka omeksaju

U jednoj zdjelici prokuhaj vrhnje i obje vrste secera, kuhaj samo par minuta

Skloni s vatre

Listove zelatina izvadi iz vode, ocijedi malo i stavi ih u toplo vrhnje i dobro mijesaj dok se ne rastope

Ulij mjesavinu u pripremljene case ili posude

Evo savjeta kako da budu ovako efektivne: ja sam odabrala vinske case, poslagala ih u jedan duboki duguljasti kalup i polozila ih ukoso

Nalijevanje u case: uzmi jedan lijevak i polako sipaj kremu u nakosene case uz pomoc lijevka

Ostavi tako da se ohladi i stegne - preko noci najbolje

Maline odmrzni, saspi u blender/mixer i napravi kasu od njih

Zatim ih procijedi kroz fino sito da bude cisto bes kostica

Umijesaj med ili secer

Sad uzmi case sa stegnutom kremom i pazljivo malom kasikom sipaj kasu od malina

Gotovo!

Posluzi i uzivaj :)

2 komentara:

Anonimno kaže...

Panakotu volim.Ona mi je nekako bliska ..meka i prijatna(pomislio bi covek da pisem o nekoj rodjaci).Ne zaista od nje se ,oze tako mnogo stvari napraviti...Lep recept:)

rijeka kaže...

Hvala Dzoli :) Bas je tako tako kazes - meka i prijatna !