Tako dugo smo cekali ovo toplo i suncano vrijeme, budjenje prirode je fantasticno ! Odjednom je sve u veselim tonu, zivahno i veselo. Mirisi , boje , zvuci - sve je veselo i ja se rado pridruzujem ovom uzivanju !
Pridruzite se i vi , neka vas pokrene ovaj proljetni zanos :)
- 3 dl slatkog vrhnja
- 2 supene kasike secera
- 2 cajne kasicice vanilin secera
- 2 lista zelatina
- 200 g zamrznutih malina
- 2 kasike meda ili secera
Pocni sa listovima zelatine: stavi ih u vodu neka omeksaju
U jednoj zdjelici prokuhaj vrhnje i obje vrste secera, kuhaj samo par minuta
Skloni s vatre
Listove zelatina izvadi iz vode, ocijedi malo i stavi ih u toplo vrhnje i dobro mijesaj dok se ne rastope
Ulij mjesavinu u pripremljene case ili posude
Evo savjeta kako da budu ovako efektivne: ja sam odabrala vinske case, poslagala ih u jedan duboki duguljasti kalup i polozila ih ukoso
Nalijevanje u case: uzmi jedan lijevak i polako sipaj kremu u nakosene case uz pomoc lijevka
Ostavi tako da se ohladi i stegne - preko noci najbolje
Maline odmrzni, saspi u blender/mixer i napravi kasu od njih
Zatim ih procijedi kroz fino sito da bude cisto bes kostica
Umijesaj med ili secer
Sad uzmi case sa stegnutom kremom i pazljivo malom kasikom sipaj kasu od malina
Gotovo!
Posluzi i uzivaj :)
2 komentara:
Panakotu volim.Ona mi je nekako bliska ..meka i prijatna(pomislio bi covek da pisem o nekoj rodjaci).Ne zaista od nje se ,oze tako mnogo stvari napraviti...Lep recept:)
Hvala Dzoli :) Bas je tako tako kazes - meka i prijatna !
Objavi komentar