24 lipnja 2013

Pannacotta u pozdrav proljecu :)

Jedan fini desert u lijepim veselim bojama - ne moze biti bolji pozdrav proljecu !Tako dugo smo cekali ovo toplo i suncano vrijeme, budjenje prirode je fantasticno ! Odjednom je sve u veselim tonu, zivahno i veselo. Mirisi , boje , zvuci - sve je veselo i ja se rado pridruzujem ovom uzivanju !Pridruzite se i vi , neka vas pokrene ovaj proljetni zanos :)

 

Sastojci

  •  3 dl slatkog vrhnja
  •  2 supene kasike secera
  •  2 cajne kasicice vanilin secera
  •  2 lista zelatina
  •  200 g zamrznutih malina
  •  2 kasike meda ili secera

 

Priprema

  1. 1
    Pocni sa listovima zelatine: stavi ih u vodu neka omeksaju
    U jednoj zdjelici prokuhaj vrhnje i obje vrste secera, kuhaj samo par minuta
    Skloni s vatre
    Listove zelatina izvadi iz vode, ocijedi malo i stavi ih u toplo vrhnje i dobro mijesaj dok se ne rastope
    Ulij mjesavinu u pripremljene case ili posude
    Evo savjeta kako da budu ovako efektivne: ja sam odabrala vinske case, poslagala ih u jedan duboki duguljasti kalup i polozila ih ukoso
    Nalijevanje u case: uzmi jedan lijevak i polako sipaj kremu u nakosene case uz pomoc lijevka
    Ostavi tako da se ohladi i stegne - preko noci najbolje
    Maline odmrzni, saspi u blender/mixer i napravi kasu od njih
    Zatim ih procijedi kroz fino sito da bude cisto bes kostica
    Umijesaj med ili secer
    Sad uzmi case sa stegnutom kremom i pazljivo malom kasikom sipaj kasu od malina
    Gotovo!
    Posluzi i uzivaj :)

Nema komentara: