- 100 g margarina
- 4 dl /240 g brasna
- 3 dl mlijeka
- 2,5 dl mineralne vode
- 2 cajne kasicice praska za pecivo
- prstohvat soli, mala kasicica secera
Priprema:
-
Istopi margarin i ohladi malo
Brasno pomijesaj za praskom za pecivom, prstohvat soli i kasicicom secera
U brasno dodaj vodu i mlijeko i mijesaj d
obro da ne bude grudvica
Na kraju dodaj istopljeni margarin
Ugrij dobro kalup za pecenje vafli ( ne treba ga podmazi
vati )
Nalij oko 1 dl smjese u vruci kalup i razlij dobro i brzo u kalupu da bude ravnomjerno
Poklopi i peci oko 2-3 minuta
Pazljivo izvadi pecenu vaflu na tanjur i nastavi sa smjesom
Meni izadje oko 8 finih vafli
Posluživanje
Posluzivanje: vafle se posluzuju svjeze pecene uz slatko tuceno vrhnje i dzem po zelji.
Ja sam posluzila uz vrhnje i moj:"http://www.coolinarika.com/recept/kraljicin-dzem-drottningsylt/ i maline koje sam sacuvala u zamrzivacu !
Nema komentara:
Objavi komentar