23 travnja 2013

Djumbir - fantastican zacin :)




Djumbir/ginger  je zanimljiva korijenasta biljka. Ljekovit je, mirisan, jak i ukusan ! Strucnjaci savjetuju da bi ga trebalo koristiti svakodnevno u ishrani. Ima mocna ljekovista svojstva. Od davnina se koristi  puno u istocnjackim jelima. Dodaje poseban ukus jelima a istovremeno ih cini zdravijima.
Djumbir je biljka koje se uzgaja u Australiji,Jamajci, Indiji i Kini. Koristi se u ljekovite svrhe vec stoljecima i neprestano se istrazuje.
Postao je jako popularan u kuhinjama sirom svijeta. Pristupacan je u raznim oblicima a narocito u obliku praha ili svjezi u korijenu.

Koristi kao lijek protiv mucnine i morske bolesti. Nije uzalud da se stavlja u bozicne keksice i Svedani imaju jednu finu izreku :" Uzmi jedan djinder keks da budes dobar !" Na to se misli da ce ti probava biti mirna i bez problema i samim tim si zadovoljan i ljubazan :)
Koristan je u lijecenju mucnine, boli u stomaku, zubobolje i reumatizma jer ima protupalna svojstva.

Djumbir ne izaziva popratne pojave, ako ga na primjer stavite u jela od graha ili drugig povrca, sprijecit ce stvaranje plinova ! Korisno, zar ne ?

Ja ga koristim u marmelade, kao ova od narandze i djumbira . Fantasticna !



Djumbir marmelada

Djumbir jabuka marmelada !



Ili ova aromaticna










Ili ova ukusna marmelada sa jabukom i djumbirom








Koristim djumbir i u slana jela, juhica sa mrkvom i djumbirom je tako ukusna i hranjiva. A istovremeno i zdrava



U jesenskim bojama - mrkva/djumbir juhica :)



cesto pravim ukusan umak sa djumbirom uz losos i povrce





ili kao napitak, ovo pravim zaista cesto, smoothie sa svjezim djumbirom i vocem

Smoothie za dorucak :)


a za dorucak - jogurt, svjeze naribani djumbir, med i voce


Dorucak za oporavak :)


Koristan savjet : da bi lakse naribali svjezi korijen djumbira / ja ga svako jutro naribam u jogurt za dorucak/ -  dobro je jedan komad ociscenog korijena staviti u zamrzivac. Puno ga je lakse naribati u jogurt tako smrznutog jer nema onih dugih koncica kao kad je korijen svjez. Zamrznuti ne gubi nikakva svojstva i ja ocistim jednan manji korijen i zamrznem i kako ga goristim svakodnevno brzo ga i potrosim i onda zamrznem novi komad .

Jedino ga nije dobro uzimati prije spavanje, jer podize nivo energije. Preporucuje se ujutro za pocetak dana i za rucak za odrzavanje energije i radnog elana :)
Dakle ovaj zacin je fantastican! Ja rado slusam slusam strucnjake jer jednostavno obozavam ovaj zacin :)

4 komentara:

Dealers of Refurbished Laptop kaže...

thanks for sharing

Sandra Pusica kaže...

Pozdrav svim gradanima Hrvatske i šire. Moje ime je gospoda Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljiva svjedocanstva o tome kako sam dobila zajam od 150,000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospoda Dora Wealth da ona daje zajam s kamatnom stopom od 2% ona daje sve vrste kredita poput osobnih zajmova, dugorocnih zajmova,poslovni zajam i kratkorocni zajam itd. Ako ste zainteresirani za dobivanje zajma, sigurno se možete obratiti njime izravnom e-mailom na: dorabogatstvofinancijskoulaga@yahoo.com WhatsApp: (+16014560144)

Hvala vam na vašem vremenu dok citate.

financialserviceoffer kaže...

Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks

DRAGANA LETIĆ kaže...

HVALA BOGU DA SAM KONAČNO DOBIO SVOJ KREDIT SA KAMATOM OD 3%.
ZOVEM SE DRAGANA LETIĆ MAJKA SAM 3 DJECE RADIM KAO MEDICINSKA SESTRA U ZAREBU I IMAM 40 GODINA.
MOJA PRIČA POČINJE OVAKO, TREBAO MI JE ZAJAM POČETKOM OVE GODINE I BIO SAM PREVAREN NA MREŽI. ODLUČIO SAM POKUŠATI JOŠ JEDNOM I KONAČNO SAM DOBIO ZAJAM OD GĐE VLADIMIRE FRANKE. LEGITIMNI ZAJMODAVAC KOJI MI JE POMOGAO S KREDITOM, KAKO MI GOVORIMO, BOŽIĆNI ZAJAM JE DOSTUPAN I MOGU HRABRO REĆI DA JE OVO STVARNO I LEGALNO JER SAM TAKOĐER DOBIO SVOJ BOŽIĆNI ZAJAM OD NJE. ONA JE PRAVA BOŽJA ŽENA I IMAM 100% JAMSTVO DA I VI MOŽETE DOBITI SVOJ ZAJAM OD NJE. KORISTIM OVU PRILIKU DA PODIJELIM SVOJE SVJEDOČANSTVO I DA SVI ZNAM DA OVE GODINE POSTOJI IZLAZ KAKO MOŽETE DOBITI JEDNOSTAVAN ZAJAM OD FINANCIJSKOG ULAGANJA GĐE VLADIMIRE FRANKE.LJUBAZNO JE KONTAKTIRAJTE ZA SVE VRSTE KREDITA PUTEM E-MAILA: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com