29 ožujka 2012

Pokrenimo organizam u proljece !


Proljece ja na pragu i sve se budi oko nas. Sve sto je bilo mirno i uspavano sad se polako pokrece i trazi novu energiju. A tako i mi sami. Probudimo nas organizam , tijelo i dusu.
Pokrenimo nase uspavane celije u organizmu na jednostavne i lijepe nacine :)
  1. Pocnimo sa bojama : okruzimo se veselim i lijepim bojama, kako odjecom i cvijecem tako i hranom. Jedimo sto jasnije i svjezije boje hrane sto je moguce. Povrce i voce u jakim bojama su bogati antioxidantima koji nam pomazu da budemo jaci i zdraviji .
  2. Jedimo pametnije - konzumirajmo samo hranu koju mozemo vidjeti "golim okom ". Sve sto je gotovo ili polugotovo skriva nepozeljne i stetne sastojke za nas organizam !
  3. Pokrenimo se ! Izadjimo van na svjezi zrak i suncevu svjetlost. Ne moramo trcati maraton, dovoljno je da smo vani u laganoj setnji ili vrtnim radovima ili jednostavno uzivanje na proljetnom suncu. Prilagodimo to nasim zeljama i mogucnostima !
  4. Disimo duboko ! Zastanimo i udahnimo 3 puta duboko i lagano barem 3 puta na dan. Na taj nacin umirujemo stresane celije, razmislajmo jasnije i cistije. istovremeno jacamo odbrambeni sistem u organizmu .
  5. Pijmo dovoljno tecnosti - cista voda ili zeleni caj pomazu nam za bolji krvotok, a samim tim i sagorijevanje masnih celija !
  6. Budimo veseli i nasmijani ! Smijeh je nasa "tajna" medicina mladosti i svjezine :) Nakon dobrog humora i iskrenog smijeha osjecamo se kao da smo upravo obavili fizicki trening. Organizam se oslobodi napetosti i teskoce u misicima, osjecamo se laganije i vedrije !
  7. Pozitivan duh pokrece nas prirodni odbrambeni mehanizam i endofiner -nas prirodni lijek protiv bolova u tijelu !

Dakle stiglo je proljece i pomozimo nasem organizmu da se probudi!
Uz novu i pozitivnu energiju :)



Nema komentara: